logo21.gif
SUMATRA
10 DAGEN NOORD and WEST SUMATRA OVERLAND TOUR
15 DAGEN NOORD and WEST SUMATRA OVERLAND TOUR
4 DAGEN TOBAMEER
5 DAGEN TOBAMEER
6 DAGEN TOBAMEER
8 DAGEN SUMATRA
TERM AND CONDITIONS
TRAVEL ADVISE
TESTIMONIAL

8 DAGEN SUMATRA

Duration            : 8 Dagen

Tour Type          : Private tour

Tour Code         : SU 015

Dag 1 Medan
Aankomst Medan. Na een stadsrondrit transfer naar uw hotel. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u o.a. de Grote Moskee en het paleis van sultans van Deli.

Dag 2
Medan - Prapat
Via de plantagegordel Tebing Tinggi– Pematang Siantar rijdt u naar het Tobameer. En roue maakt u verschillende stops bij palm-, rubber-, en cacaoplantages. Al genietend van de adembenemende aanblik op het meer komt u aan in Prapat, gelegen aan dit meer.

Dag 3 Prapat

Een boottocht over het Tobameer brengt u naar een aantal interessante Batakdorpjes op het eiland Samosir en laat u kennismaken met de geschiedenis en de cultuur van de Bataks. U bezoekt Samanindo om een uitvoering van de Tortor dans bij te wonen, vervolgens bezichtigt u enkele traditionele Batakhuizen en de stenen zetels in de “rechtszaal” en executieplaats te Ambarita. Al winkelend bereikt u tot slot te Tomok de sarcofaag van Koning Sidarbuta omringd door statige oude waringins.

Dag 4 Prapat – Padang Sidempuan
Vanuit Prapat vervolgt u uw weg via Tarutung naar Padang Sidempuan, de voornaamste marktplaats en het bestuurscentrum van Zuid-Tapanuli, bekend om zijn salakpalmvruchten die op de hellingen van Gunung Lubuk Raya worden geteeld.

Dag 5
Padang sidempuan – Bukittinggi
U verlaat de Batak hooglanden voor de vruchtbare valleien en schilderachtige meren van de West–Sumatraanse hooglanden, het woongebied van de Minangkabau. Dit energieke volk is bekend om zijn pittige keuken, handelsgeest en zijn unieke leefgewoonten en sterke geloof in de Islam. Na een lange tocht arriveert u in Bukittinggi, het vroegere Nederlandse Fort de Kock.

Dag 6 Bukittinggi
U maakt een dagtocht in de omgeving. U bezoekt de prachtige Ngarai Sianok oftewel Karbouwengat. Na 2 uur rijden, daalt u vervolgens via een adembenemende weg met maar liefst 44 haarspeldbochten af naar het dorp Maninjauw, aan de rand van het meer. Een ideale plek om te ontspannen, te zwemmen of te wandelen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid een dansvoorstelling van de Minangkabau bij te wonen (facultatief).

Dag 7 Bukittinggi -
Padang
U vertrekt naar
Padang via Padangpanjang. De route voert ons langs dorpen met mooie voorbeelden van traditionele architectuur. In de middag komt u aan in Padang, een koloniale haven en hoofdstad van West–Sumatra.

Dag 8
Padang
Vertrek vanaf
Padang naar uw volgende bestemming en tevens einde van dit arrangement.

Prijs


INBEGREPEN:

  • Overnachtingen in tweepersoons kamer in bovengenoemde hotels
  • Dagelijks ontbijt
  • Alle excursies zoals vermeld in het programma
  • Chauffeur, zijn overnachtingen en maaltijden
  • Vervoer in auto met A.C. incl: brandstof
  • Entree en parkeergelden
  • Veerboot Parapat - Samosir v.v.

NIET INBEGREPEN:

  • Persoonlijke uitgave zoals fooien, donaties, drankjes.
  • Maaltijden (lunches en diner)

 

mail to sumatra reizen

Wanden Pasaribu Jl.Pala XI no 24/26 Perum Simalingkar Medan 20353 North Sumatra-Indonesia Tel: 0062-61-836.7266 - 7766.0857 or Mobile 0062 (0) 813.7524.2005 Fax: 0062-61-836.4896