logo21.gif
SUMATRA
10 DAGEN NOORD and WEST SUMATRA OVERLAND TOUR
15 DAGEN NOORD and WEST SUMATRA OVERLAND TOUR
4 DAGEN TOBAMEER
5 DAGEN TOBAMEER
6 DAGEN TOBAMEER
8 DAGEN SUMATRA
TERM AND CONDITIONS
TRAVEL ADVISE
TESTIMONIAL

15 DAGEN NOORD and WEST SUMATRA OVERLAND TOUR


Duration            : 15 Dagen

Tour Type          : Private tour

Tour Code         : SU 002- A

Dag 1. MEDAN, Aankomst in Medan. Hier staat onze reisleider met een oto klaar om u naar Guesthouse. Eerst rijden we nog even door Medan om geld te wisselen bij de bank of het postkantoor.

Dag 2. MEDAN - BUKITLAWANG. Per oto gaan we van Medan  naar het Bukit Lawang. In Bukit Lawang zitten we meteen in het oerwoud met al zijn tropische geluiden.

Dag 3. BUKITLAWANG. Vrije dagen in Bukit Lawang. We kunnen in het nationale park Gunung Leuser gaan kijken naar de voederplaats van de orang-oetans. Het zijn dieren die ooit in gevangenschap gezeten hebben en hier leren zich weer aan te passen aan hun oorspronkelijke leefomgeving. Verder leent deze omgeving zich uitstekend tot het maken van wandelingen. U kunt u ook in een autoband de rivier af laten zakken, zoals de lokale bevolking doet. Een leuke ervaring ! Maar niet voor iedereen geschikt.

Dag 4.BUKITLAWANG - BERASTAGI. Na het ontbijt gaan we met de oto naar Berastagi. Onderweg stoppen we bij een krokodillenkwekerij, waar de wezenloze beesten soms meer dan 10 jaar moeten wachten voor hun huid tot handtas wordt verwerkt. Verder maken we een stop bij de botanische tuin Cagar Alam in Sibolangit. Berastagi ligt op ca 1200 meter boven zeeniveau op de Karo-hoogvlakte, een streek waar veel groente en fruit wordt verbouwd. Het kan er ‘s avonds lekker fris worden. De Karo-hoogvlakte ligt tussen 2 indrukwekkende vulkanen, de Sinabung en Sibayak.

Dag 5. BERASTAGI. Vandaag maken we een excursie in de omgeving. Eerst  rijden we naar Gundaling waar we een mooi uitzicht hebben op het in het dal gelegen Berastagi, daarna bezoeken we de nog redelijk traditionele markt. Verder kunnen we naar de Sikulikap waterval rijden waar een wandeling te doen is. Vervolgens rijden we naar Lingga, een traditioneel Karo-Batakdorp, waar we een rondleiding krijgen. Aan het eind van de middag kunnen we door de rijstvelden wandelen met als afsluiting een duik in de zwavelbaden. Het water komt rechtstreeks uit de Sibayakvulkaan.

Dag 6. BERASTAGI. Vrije dag. Een mogelijkheid ter invulling van de dag van is de beklimming van de Sibayak. Het is een prachtige maar zware wandeling van ongeveer 7 uur. Op de top ziet u een zwavelmeertje en is het uitzicht mooi. Houdt u van een heel stevige wandeling, neem dan de Sinabung. Houdt u er wel rekening mee dat u dit minimaal 9 uur kost. Alternatief is een rustig dagje in Berastagi, misschien is er wel een gebeurtenis of feest waar de Batakbevolking bekend om is.

Dag 7. BERASTAGI – SAMOSIR EILAND.Per oto gaan we van Berastagi naar het land Samosir in het Tobameer. Al snel buiten Berastagi slaan we een binnenweg in en gaan we het Simalungun King’s Palace bekijken van de Karo-Batak. Het huis is prachtig gerestaureerd en van binnen verrassend groot, dat was ook wel nodig, de koning had 18 officiele vrouwen en meer dan 88 kinderen. Binnen in het huis is te zien hoe een Batak koningsfamilie leefde, een van zijn kinderen vertelt u over de leefgewoonten van deze koning. We verlaten Karoland en komen langs de waterval van Sipisopiso. Je ziet beneden een eerste glimp van het Tobameer. Met de veerboot gaan we naar het eiland Samosir.

Dag 8. SAMOSIR EILAND. Vrije dagen op Samosir. Overal in het landschap zien we grote grafmonumenten oprijzen. Voorouders van vele generaties geleden worden opgegraven en feestelijk bijgezet in bouwsels met animistische en christelijke symbolen. U kunt ze eens nader gaan bekijken en fotograferen als we een rondrit maken over het eiland Samosir. U heeft in deze dagen alle gelegenheid om het eiland te verkennen. Dat kan te voet, op de fiets of op de brommer. U kunt natuurlijk ook gewoon luieren bij het meer. Op Samosir zijn vele cafés en restaurantjes en u zult er heerlijk kunnen genieten van de rust en de mooie omgeving.

Dag 9. SAMOSIR – PADANG SIDEMPUAN. Per veerboot van Samosir weer terug naar Prapat. Vervolgens gaan we verder met de oto richting Sipirok. Deze mooie rit langs het meer komt uit in het hart van Toba Batakland, de plaats Balige, waar we de markt kunnen bezoeken. Daarna klimt de weg omhoog en overnachten we in het koelere Padang Sidempuan.

Dag 10. PADANG SIDEMPUAN - BUKITINGGI. Van Padang Sidempuan rijden we naar Bukittinggi in het hoogland van West-Sumatra. We passeren de evenaar bij Bonjol. Onderweg zien we aan weerskanten het dichte oerwoud met woeste rivieren, afgewisseld met pittoreske dorpjes. Een lange en vermoeiende rit over de bergen van West-Sumatra.

Dag 11 BUKITTINGGI. Vrije dagen in Bukittinggi. Het is een leuke marktstad, waar men heerlijk kan rondzwerven, maar er zijn ook boeiende uitstapjes te maken in het Minangkabause hoogland. Erg mooi is de tocht naar de Haraukloof met op de terugreis een stop bij het Minangpaleis. Zeker de moeite waard is de wandeling door het karbouwengat.  Misschien is het leuk om in de avond een dans mee te maken.

Dag 12. BUKITTINGGI – MANINJAU. We laden de koffers in de oto en lopen door een dal naar het zilverplaatsje Kota Gaddang. Hier staat de bus te wachten die ons via 44 scherpe bochten naar beneden brengt naar het prachtig gelegen Maninjaumeer.

Dag 13. MANINJAU MEER. Vrije dagen. Voor de avonturiers is het mogelijk om het meer rond te fietsen. Een zware tocht maar de moeite waard, anders kunt u met een bootje het meer op.

Dag 14. MANINJAU - PADANG. We rijden verder naar de stad Padang . Een grote plaats met een leuke Chinese wijk waar nog vele oudere Chinezen wonen .

Dag 15. PADANG. Vertrek vanaf Padang naar uw volgende bestemming en tevens einde van dit arrangement.

 

 INBEGREPEN:

  • Overnachtingen in tweepersoons kamer in bovengenoemde hotels
  • Dagelijks ontbijt
  • Alle excursies zoals vermeld in het programma
  • Chauffeur, zijn overnachtingen en maaltijden
  • Vervoer in auto met A.C. incl: brandstof
  • Entree en parkeergelden
  • Veerboot Parapat - Samosir v.v.
  • Toegangsbewijs en lokale gids in Bohorok

NIET INBEGREPEN:

  • Persoonlijke uitgave zoals fooien, donaties, drankjes.
  • Maaltijden (lunches en diner)

 

 

 

mail to sumatra reizen

Wanden Pasaribu Jl.Pala XI no 24/26 Perum Simalingkar Medan 20353 North Sumatra-Indonesia Tel: 0062-61-836.7266 - 7766.0857 or Mobile 0062 (0) 813.7524.2005 Fax: 0062-61-836.4896